Ydelse

Statiske beregninger

Uanset om du skal have lagt nyt tag, foretage en mindre renovering eller bygge nyt hus, vil det være ideelt, hvis du forudgående får udarbejdet statiske beregninger. Hos IA Ingeniør er vi specialister i at hjælpe dig, hvis du skal have udarbejdet ingeniørberegninger.

Med flere års erfaring som rådgivende ingeniør på området har vi nemlig kompetencerne til at give dig indsigt i, hvordan vi i samspil med byggearbejdet får opstillet de bærende konstruktioner, der skal være med til at bære husets vægt.

Hvad er en statisk beregning?

En statisk beregning består af en vurdering af og kortlægning af den statik, der afspejles af husstandens konstruktion. Med afsæt i læren om kraftpåvirkning og ligevægt er det således en vurdering og beregning af, hvorvidt de enkelte bygningsbestanddele er egnet til at modstå den vægt, de påføres i forbindelse med for eksempelvis en renovering.

Her er det afgørende ikke kun, hvorvidt en væg eksempelvis er egnet som bærende fundament for husets tag, men også hvorvidt det underliggende fundament kan modstå et forøget tryk.

I forbindelse med en statisk beregning og udarbejdelse heraf er det overordnet fire elementer, som indregnes, når der skal tages stilling til, om en bygningsdel er egnet som bærende:

  • Egenlast, dvs. husets egen vægt
  • Nyttelast, dvs. den belastning, man påfører i forbindelse af beboelse og indretning
  • Naturlast, dvs. påvirkning af vind og vejr
  • Ulykkelast, dvs. ekstraordinære forhold såsom gaseksplosion og lignende.

Har du behov for statiske beregninger?

For at kunne vurdere, hvorvidt der er behov for statiske beregninger i forbindelse med dit byggeprojekt, skal vi som rådgivende ingeniører have indsigt i omfanget af dit byggeprojekt. På baggrund af disse oplysninger kan vi nemlig tage stilling til, om denne type ingeniørberegning er nødvendig, eller om de eksisterende bærende konstruktioner er tilstrækkelige. I langt de fleste tilfælde vil det dog være både klogt og nødvendigt med en statisk beregning, idet konstruktionens bæreevne påvirkes af byggeprojektet.

Få faglig rådgivning hos IA Ingeniør

Er du i tvivl om, hvorvidt du har behov for statiske beregninger i forbindelse med dit byggeprojekt, kan du med fordel kontakte en af vores kompetente rådgivende ingeniører, der med flere års erfaring i byggebranchen og som bygningsingeniør har de fornødne kompetencer til at kunne rådgive dig igennem dit byggeprojekt.

På den måde kommer du ikke til at ødelægge en af husstandens eksisterende bærende konstruktioner, og du har dermed også en bedre indsigt i, hvad der skal til, førend du kan påbegynde dit byggeprojekt. Vi hjælper dig gerne hele vejen igennem byggeprocessen og bistår gerne i forbindelse med både de indledende samtaler og det endelige eftersyn.

Få et gratis tilbud

Kontakt os i dag – få et uforpligtende tilbud i morgen

Derudover bistår vi hos IA Ingeniør også gerne i forbindelse med andre stabilitetsberegninger, som kortlægger og konstaterer, hvordan tilstanden i din husstand ser ud, og hvordan de bærende konstruktioner og bygningsbestanddele egner sig som værende netop det.

Er du i tvivl, kan du kontakte en af vores rådgivende ingeniører på telefon +45 71 99 91 09 eller udfylde vores kontaktformular. Så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud indenfor 24 timer.